НАЈДОБРИТЕ ТОП-5 ПОТЕЗИ

Словенците го собраа сите почести (ВИДЕО)

Најдобрите потези од првите четвртфинални натпревари на Европското првенство ги собраа Словенците. Дури тројца кошаркари на оваа земја се во групата со најдобрите пет потези на листата. Првото место му припадна на Горан Драгиќ (Словенија), по што следуваат Пау Гасол (Шпанија), Лука Дончиќ (Словенија), Роналдс Смитс (Летонија) и Гашпер Видмар (Словенија)...