НА „ЛЕСКОВАЧКИ ПОБЕДНИК“ БЕА ОСВОЕНИ ВКУПНО 5 ЗЛАТНИ МЕДАЛИ

Пливачите на „Бета Шаркс“ се враќаат со 18 медали од Лесковац (ФОТО)

Изминатиот викенд се одржа меѓународниот пливачки натпревар „Лесковачки победник" во Лесковац, Србија.

објавено: 9 октомври 2018 - 13:00

Македонскиот пливачки клуб „БЕТА ШАРКС" се враќа со нови големи успеси и секако медали, вкупно 18, меѓу кои пет златни, шест сребрени и седум бронзени.

Златни медали освоија Димитар Бошнаков во дисциплината 100 метри грбно пливање, Виктор Буклевски на 50 метри слободен стил и градно пливање, Леонел Илиев на 50 метри грбно пливање и Сара Јанковиќ на 50 метри градно пливање.

Пливачите од ПК БЕТА ШАРКС успешно се претставија во своите категории:

Бошнаков Димитар
прво место - 100 метри грбно пливање
трето место - 50 метри слободен стил

Буклевски Виктор
прво место - 50 метри слободен стил
прво место - 50 метри градно пливање

Леонел Илиев
прво место - 50 метри грбно пливање
второ место - 50 метри градно пливање
трето место - 50 метри делфин

Јанковиќ Сара
прво место - 50 метри градно пливање
трето место - 100 метри градно пливање

Ведран Андреев
второ место - 50 метри делфин
второ место - 100 метри делфин

Милевска Матеа
второ место - 100 метри грбно пливање
трето место - 50 метри грбно пливање

Анастасовска Сара
второ место - 100 метри грбно пливање

Милевска Миа
второ место - 50 метри делфин

Тодоровски Димитар
трето место - 100 метри градно пливање

Андреев Даријан
трето место - 50 метри делфин

Неделкоска Ивана
трето место - 100 метри грбно пливање

Најново во Други спортови