ПРИХОДОТ ГАРАНТИРАН, СО ДЕВЕТ БРОЈКИ

Мејвејдер се враќа од пензија, да се бори со Пакјао

Славниот американски боксер соопшти дека до крајот на годината ќе биде одржан нов боксерски спектакл во кој повторно ќе се бори против филипинската боксерска ѕвезда.

објавено: 16 септември 2018 - 08:00

Мејвејдер кој има 41 година, има беспрекорен ефект во профи борбите. Односно точно 50 победи.
На 2. мај во 2015 година беше подобар од Ману Пакјао во „борбата на векот" како што тогаш беше окарактеризиран тој меч.

Тогаш Американецот победи со едногалсна одлука на судиите, а од тогаш наваму на рингот се појави уште два пари. За да ги победи Андре Берт и ММА шампионот, Конор Мекгрегор.
После борбата со Мејведер, Ману оствари три победи и еден пораз, а привремено беше и во пензија, кога се занимаваше дури и со политика во неговите родни Филипини.
Денеска, на социјалните мрежи Мејведер објави дека повторно ќе се бори против стариот познаник, и истакна дека за овој спектакл ќе биде ќе биде исплатена сума со девет бројки.

Најново во Други спортови