ЛУД ГОЛ ОД СЛОБОДЕН УДАР

ВАКВА „ПАНЕНКА“ НЕ СТЕ ВИДЕЛЕ (ВИДЕО)

Мексиканец ги собра овациите на фудбалските љубители

објавено: 12 октомври 2018 - 13:10

Сигурно сте чуле на терминот „Паненка" при изведување на пенал, удар кој прв пат го изведе некогашниот славен фудбалер Антоан Паненка, а ист таков удар изведе Мексиканец меѓутоа надвор од шеснаесетникот.
При слободен удар Освалдо Родригес го префрли живиот ѕид и го остави голманот само да ја проследи топката во мрежата. Видете како тоа изгледаше.

 

Најново во Другата страна на спортот