ЗА ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА, ЕДЕН ЗАНИМЛИВ ЕКСПЕРИМЕНТ

Полјаците ја организираа најлудата ММА борба! (ВИДЕО)

Полската организација посветена на борбите на Фејм ММА организираше настан во која се соочиа два парови близнаци.

објавено: 19 октомври 2018 - 10:00

Ова за прв е видено во историјата на боречкиот спорт, борбата за одржуваше во Познањ, а дури и имињата на паровите им се идентични.

Од една страна беа Пјотр и Павел Тибурчи, а од друга Пјотр и Павел Клук. На крајот триумфираа Тибурчи, инаку тешки 94 и 96 килограми, ја однесоа победата над ривалите кои беа точно по 10 кг. потешки.

Исто така, во Полска уште пред ММА беше воведен Стронгмен првак, ѕвезда на хипхоп, бодибилдери, актери, многу други медиумски личности.

Најново во Другата страна на спортот