РАЗДВИЖЕНО НИЗ УЛИЦИТЕ НА НАШИОТ ГЛАВЕН ГРАД

Во Скопје завладеа звукот на тркачките автомобили (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Скопје викендов беше домаќин на уште една авто кружна трка.

објавено: 7 октомври 2018 - 20:15

Во Скопје се одржаа кружните трки, кои се возеа на булеварот пред МРТВ. Ристо Вуков во Дивзија 1 во конкуренција Југо го освои првото место. Бојан Петрушевски во Дивизија 2 беше најбрз со возила со мотор со 2000 кубни сантиметри, додека пак во третата Дивизија на првото место завршија Ненислав Петковиќ за возила над 2000 кубика и Орхан Амет за возила до 1600 кубика.

Дивизија 1 резултати:

1. Ристо Вуков – АМК Бип Бип Рејсинг – 30:40.878
2. ФИлип Василевски – АКК Никола Карев – 31:09.309
3. Георгиј Наков – АКК Никола Карев – 31:09.681
4. Александар Георгиевски – АКК Примо АВЈ 31:49.833
5. Мартин Делев – Кастом Кар РТ – 32:02.197
6. Никола Попевски – АКК Никола Карев – 29:10.001

Дивизија 2 резултати:

Е1-2000

1. Бојан Петрушевски – АКК Автоклиника – 30:35.433
2. Дејан Георгиевски – АКК Примо АВЈ – 30:43.302
3. Марко Мишевски – АКК Никола Карев – 31:54.704
4. Алекандар Ѓорќевиќ – ПСС – 30:40.456 (еден круг задоцнување)
5. Александар Ангеловски – АКК Никола Карев – 32:836 (еден круг задоцнување)
6. Југослав Милошевски – АКК Никола Карев – 30:51.607 (два круга задоцнување)

Н-1400

1. Марио Велковски – Кастом Кар РТ – 32:05.482

Дивизија 3 резултати:

Е1-2000

1. Ненислав Петковиќ – АКК Никола Карев – 30:42.967
2. Даниел Симиќ – АКК Никола Карев – 30:43.187
3. Миле Тодоров – АКК Никола Карев – 33:11.002
4. Мартин Костовски – Кастом Кар РТ – 31:05.778 

Е1-1600

1. Орхан Амет – АКК Автоклиника – 30:39.542
2. Благоја Димитровски – АКК Автоклиника – 31:21.095
3. Перо Георгиевски – Кастом Кар РТ – 31:23.095
4. Христаки Давитковски – АКК Примо АВЈ – 31:32.726 
5. Кристијан Блажевски – АКК Примо АВЈ – 31:35.877 

Најново во Авто-мото